Halloweeni tök dekorációk, faragás nélkül

4719

A tök az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb halloweeni dekoráció. Egy kis kézügyességgel és kreativitással ebből az egyszerű kis őszi zöldségből könnyedén alkothatsz igazi remekművet, mely fantasztikus dísze lesz otthonodnak.

Amikor tök díszítésen, dekoráción gondolkodunk, a legtöbbször rögtön a faragás jut eszünkbe, pedig akár faragás nélkül is, biztonságosan, meseszép dekorációk készíthetők a tökökből.

Próbáld ki a lenti halloweeni tök dekorációk egyikét, és varázsolj őszies, halloweeni hangulatot otthonodba!

Csillogó monogramos tök

halloweeni dekoráció

A család minden tagja kaphat egy saját, névre szóló csillogó, elegáns tököt. Nincs hozzá másra szükséged, mint fehér festékre, ragasztóra és némi csillámporra.

Faragás nélküli szmájlis, emojis tökök

halloweeni dekoráció

Mókás arcokat nem csak faragással varázsolhatsz a tökökre. A kisebb gyerkőcökkel biztonságosan elkészíthetitek ezeket a vidám tököket. Az arcokat festhetitek, de akár filcből, papírból kivágva rá is ragaszthatjátok a tökökre.

Márványos tökök körömlakkal

halloweeni dekoráció

Ezeket a különleges, márványos színezetű tököket apró, dísztökökből tudod elkészíteni. Vásárolj néhány mutató színű olcsó körömlakkot. Szerezz egy olyan műanyag tálkát, amibe majd bele tudod mártogatni a tököket. Töltsd meg a tálkát vízzel, majd öntsd bele a körömlakkokból. Egy fülpiszkálóval vagy fogpiszkálóval nagyon óvatosan rajzolj lágy hullámokat a körömlakkos vízbe, hogy kicsit összeérjenek a színek. Ha ezzel megvagy, egyszerűen csak mártogasd bele a tököket a körömlakkba. Tedd félre a tököket száradni, vagy segíts rá a száradásukra egy hajszárítóval. Ennyi az egész. 🙂

Színes konfettis tökök

halloweeni dekoráció

Ezek a vidám konfettis tökök könnyen elkészíthetők apróbb gyerkőcökkel is. Először fesd, vagy fessétek le a tököket fehérre, majd ha megszáradt, ragasztgassatok rá színes papírokból kivágott konfettidarabokat. A végeredmény nagyon vidám lesz. 🙂

Fehér, papírvirágokkal dekorált tök

halloweeni dekoráció

Egyszerű, ám mutatós tököket készíthetsz papírvirág-dekorációkkal is. Fesd le a tököt fehérre, majd a csíkokra vágott színes papírdarabokat tekerd fel, az egyik végüket pedig ragaszd össze, így gyönyörű rózsákat kaphatsz. Végül a kész virágfejeket ragaszd fel a díszítendő tökökre.

Csillogó tökök

halloweeni dekoráció

halloweeni dekoráció

halloweeni dekoráció

Ezekhez a gyönyörű, csillogó tökökhöz szintén mini tökökre, dísztökökre lesz szükséged. Ezen kívül még be kell szerezned ragasztót és csillámport.

Festett-ragasztott tök

tök dekoráció

Ehhez a dekorációhoz először szintén fehér alapozásra lesz szükséged, majd ragasztó és színes szalagok segítségével díszítheted tovább dísztöködet.

Sallys tök (a Karácsonyi Lidércnyomás c. rajzfilmből)

tök dekoráció

Egy dekorálható tök, némi festék és vörös fonál. Ennyi eszköz kell csupán egy kreatív, Sally-s tök elkészítéséhez.

Fekete-fehér, boszi tök

tök dekoráció

Egy bocsi kalappal, amit előre vásároltál meg, vagy akár te magad készítettél papírból, könnyedén hangulatos dekorációt varázsolhatsz egy egyszerű, fehérre mázolt tökből is.

Olvasztott zsírkrétás tök

tök dekoráció

Ezzel a különleges technikával sokan képeket is szoktak festeni. Most azonban nem kép, hanem különleges dekor-tök lesz belőle. A lényeg: fogj néhány színes zsírkrétát és helyezd el őket a tök tetején, akár oda is ragaszthatod. Ha ezzel megvagy, egy hajszárító segítségével olvaszd meg a zsírkrétákat, olvaszd őket egészen addig, míg le nem folynak a tök oldalán. Ezután már csak meg kell várnod, hogy rászáradjon a szétfolyt zsírkréta a tökre, és máris kész az egyedi színkavalkádú dekorációd.

Bagoly tök

tök dekoráció

Ehhez a mókás bagolyhoz két, egy kisebb és egy nagyobb tökre lesz szükséged. A bejárat elé helyezve, garantáltan megmosolyogtatja majd látogatóidat. A hóember őszi variánsa lehet.  😉

Fekete-fehér csíkos és szegecses tökök

tök dekoráció

Igazi Tim Burton hangulatot varázsolhatsz azzal, ha egyszerűen csak fekete-fehér, függőleges sávokkal díszíted a tököt.

Felakasztható fél-tök

tök dekoráció

A tököt félbevágva, majd némileg kiszárítva, könnyedén készíthetsz akár felfüggeszthető, fali dekorációt is! Érdemes ezt a variációt is kipróbálni. 😉

Aranyos aranyos tökök

tök dekoráció

A barna, a narancs és az arany, igazi őszi színek. Arannyal dekorálva a tököket, elegáns, meleg hangulatot kölcsönözhetsz számukra, valamint velük lakásodba is. 🙂

Cukor koponyás (Sugar Skull) tökök

őszi dekoráció

A cukor koponya, az úgynevezett Sugar Skull sokak által kedvelt motívum, miért hiányozna épp a halloweeni tökökről? Akár az egész tököt befestheted, de az is remek lehet, ha akár egy előre kinyomtatott mintát színezel, majd ragasztasz a tökre.

Tök-gyertyák

őszi dekorációőszi dekorációs ötlet

Na jó, abban az esetben, ha gyertyát szeretnél készíteni apró dísztöködből, szükséged lesz egy kis faragásra, de tényleg csak egy apróra, éppen akkorára, hogy a gyertyát bele tudd helyezni az elegánsra dekorált tökbe. A képeken illusztrált tökre például rosegold, rózsaarany színű festéket használtak. Ugye milyen elegáns? 🙂

Pókhálós tökök

őszi dekoráció

Nem telhet el Halloween pókok nélkül! Vékonyabb ragasztószalag és festék, esetleg festékspray segítségével készítheted el a fent látott pókhálós tököket. Arra ügyelj, hogy a ragasztót csak azután távolítsd majd el, miután tutira megszáradt a festék, különben könnyen elkenődhet a minta.

Tökváza

őszi dekoráció

Végül, egy igazán elegáns dekoráció, szintén tök felhasználásával: tök-váza. 🙂  Ha nem dekorálod semmi különösebb módon a tököt, egyszerűen csak befested fehérre, majd kimetszel a közepéből (esetleg belehelyezel egy félbevágott műanyag palackot, amit aztán megtölthetsz majd vízzel a virágoknak), ilyen gyönyörű, különleges alkalmi dekorációra tehetsz szert. 🙂