Ballagási hajak – ballagási frizura ötletek

10433

ballagási konty

A tavasz közepe-vége a ballagásoké, mely egy időszak lezárását és egy új, izgalmakkal teli kaland kezdetét jelenti az iskolások számára.

Már jóval a ballagás előtt megkezdődnek az ünnepségre való készülődések az iskolában, de sokan már a ruhát, sőt a ballagási frizura kiválasztását is intézik mindeközben.

A ballagási ünnepségen minden szempár a ballagó diákokat fogja fürkészni, nem csoda hát ha szeretne minden diák hibátlan külsővel megjelenni az ünnepségen. Ápolt, tiszta bőr, elegáns, csinos ruha és rendezett, szép frizura dukál erre a napra.

Az alábbiakban főleg a ballagási haj, ballagási frizura kiválasztását szeretnénk kissé megkönnyíteni.

E célból összeválogattunk néhány remek ballagási haj ötletet, frizura inspirációt, mellyel nem lehet mellé lőni.

Íme hát:

 

Ballagási hajak – inspirációk, ötletek

 

Hamis halszálka, avagy fonás egy kis csavarral

A halszálka fonás minden alkalomra remek választás. Mutatós, elegáns, mégis valahol nagyon vagány is egyben. Egyetlen bökkenője, hogy a nem gyakorlott kezek számára kicsit nehéz a kivitelezése. De semmi gond! Itt a hamis halszálka fonás, mely kinézetre éppolyan, mint az eredeti, mégis akár otthon, te magad is, teljesen kezdőként is pikk-pakk elkészítheted! Mutatjuk is, hogy hogyan:

frizura ötlet lépésről lépésre

Tupíros, elegáns feltűzés frufrus lányoknak

A tupírozás soha nem fog kimenni a divatból. Ehhez a frizurához egy kicsit fel kell tupíroznod hajad hátulsó részét, hogy magas, fonással körbeölelt kontyot varázsolj. Tupírozd fel, rögzítsd hátul egy hajcsattal, majd válaszd ketté, készíts 2 fonást, öleld körbe azokkal fejtetőd merőleges választékát és rögzítsd frizurád alján a fonatokat hullámcsatokkal. Ez a frizura akkor mutat igazán jól, ha van frufrud.

Egyszerű de nagyszerű frizura ötlet ballagásra

Az alábbi egy nagyon egyszerű, mégis mutatós frizura, ami tényleg pillanatok alatt elkészíthető! Ez a frizura tökéletesen bizonyítja azt, hogy néha egy-egy apró kis fogással milyen egyszerű módon feldobhatjuk frizuránkat. Egy ballagásra nem is kell ennél több.

könnyű frizura ötlet

Vasalt frizura hosszú hajból

Az előző ballagási frizura ötletünk is az egyszerűségében volt nagyszerű, ám ezt most tovább fokozzuk. Ha nem szereted kontyba fűzve a hajad, egyszerűen csak tupírozd fel, tűzd hátra a frufru és oldalsó részeket, majd vasald ki. A vasalás után minden frizura ápoltabbnak, rendezettebbnek tűnik. Ezzel a szintén nagyon egyszerű frizurával is tündökölhetsz a ballagásodon.

mutatós frizura hosszú hajhoz

Egyszerű konty fonással díszítve

Ez az egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós konty ugyanúgy remek viselet a hétköznapokra, mint a ballagásra. Elkészítését kezdd egy magadra kötött lófarokkal, melynek a felét tekerd fel kontyba, a másik felét pedig fond be, majd tekerd a konty köré.

egyszerű frizura

Csomóba kötött félkonty

A félkonty egyszerre laza és elegáns megoldás. Ezzel az apró kis finom trükkel pedig egészen különleges módon tudod kivitelezni.

ballagási haj ötlet

Hajpánt fonatból

Ez az ügyes kis fonat igazi iskolai viselet, mely ballagások alkalmával is tökéletes. A ballagásokon általában vagy szakad az eső, vagy eszméletlen hőség dúl. Ha ez utóbbival lesz szerencséd, ez a frizura tökéletes lesz, garantáltan nem fogsz megizzadni alatta.

ballagási hajak

Félhajpánt fonatból

Az előző ballagási frizura tippünkhöz nagyon hasonló ez az inspirációnk. Az egyetlen különbség, hogy ez esetben nem az egész fejtetőn halad végig a fonat, pusztán a felétől hátrafelé. Mint látod, ez a ballagási haj rövid hajjal is tökéletesen mutat.

ballagási hajak

Rózsás félkonty

A félkontyokra ezeregy variációt tudnánk hozni. Az egyik kedvencünk azonban ez a különleges, rózsa formájú, kontyban végződő viselet. Annak ellenére, hogy mennyire mutatós, kifejezetten könnyen elkészítheted. Fogd hátra oldalról egy kevés hajat, gumizd lazán össze a tarkód felett, majd készíts belőle egy szintén laza fonatot. Majd ezt felgöngyölve, hullámcsattal összetűzve máris elkészül a gyönyörű rózsaforma. Ez a frizura hosszú, lazán göndörített hajjal mutat a legszebben.

egyszerű frizura ötletek

Klasszikus hosszúkás konty, fonat pánttal

Egy újabb remek és egyszerű ballagási haj, amit alig 5 perc alatt elkészíthetsz! Tökéletes, elegáns viselet ballagásra és bármely ünnepi alkalomra.

konty ötlet ballagásra

 

Elegáns és szexi göndör

Bár a kontyok, félkontyok és egyéb hátratűzős ballagási hajak rendkívül elegánsak, ha nem vagy az az „összefogós fajta”, egyszerűen csak göndörítsd be a hajad egy vastagabb sütővassal, vagy nagyobb hajcsavarokkal.

egyszerű, mutatós ballagási haj

Elbűvölő mini konty középhosszú hajból

Nem csak hosszú frizurából készíthető gyönyörű konty. Az alábbi képen láthatod, hogy akár még középhosszú hajból is egészen elegáns, finom frizurát készíthetsz, mindezt meglepően egyszerűen. (Tipp: ha nem szeretnéd kontyba kötni a hajad hagyd ki útmutatónkból az utolsó két lépést. Fogd össze a hajad laza lófarokban, megkötve a tarkód felett, és befelé fordítsd át rajta az összefogott hajad, hogy megkapd a képen látható csavart lófarkat.

frizura ötlet középhosszú hajhoz

Kócos konty

Bár a kócos konty főleg a hétköznapokra ajánlott viselet, valójában egy inggel és kosztümmel ugyanolyan jól mutat. Fontos, hogy a ballagásodon ne csak szépnek érezd magad, de egyben ne is feszeng a húzó kontyok, hajfonatok miatt. Ha ez az a hajviselet, amit szívesen és kényelmesen tudsz viselni, válaszd ezt bátran!

laza konty

Ballagási hajak könnyedén, egyszerűen

Nem feltétlen kell a ballagási hajak esetén túlzásba esni. Egy ilyen egyszerű, könnyi kis feltűzés is tökéletes lehet!

frizura ötlet

Egy laza, romantikus fonat

Egy romantikus, fejtetőtől indított hajfonat szuper bájos, szuper nőies. Igaz, elsősorban hosszú hajjal mutat jól, pláne ha dús hajad van.

elegáns fonás

ballagási haj egyszerűen

egyszerű ballagási frizura

ballagási konty