Anyák napi ajándék ötletek felnőtteknek

7281

anyák napi ajándék ötletek felnőtteknek

Anyák napja alkalmából nem csupán a kisgyermekek, de a nagyobbak, sőt sokszor még a felnőttek is lelkesen keresgélnek ajándékötlet után.

Jelen cikkünk most kifejezetten a felnőtteknek szól, hiszen hiába felnőtt már az ember, az édesanyja számára örökké kedves kisgyermek marad.

Ahogy telnek az évek úgy válhat egyre nehezebbé kreatív, ötletes ajándékkal elődrukkolnunk anyák napja alkalmából. Hogy ebben egy kis segítséget nyújtsunk, összegyűjtöttünk néhány kedves, kreatív tippet, amivel biztosan mosolyt csalhatsz édesanyád arcára anyák napja alkalmán.

Íme hát:

Anyák napi ajándék ötletek felnőtteknek

1.)

Családi fotó kollázs

Családi fotó kollázs

Ahogyan az ember halad előre az életében, gyűlnek a gyermekek, az unokák, a szép emlékek, úgy válnak egyre fontosabbá számára a fényképek. Így gyakorlatilag bármely fényképes tárgy, bármely alkalomra tökéletes ajándék egy édesanya számára.
A családi fotó kollázs egy olyan kedves képgyűjtemény, melybe beleválogathatod kedvenc fotóitokat. Ha pedig valamely kreatív módon, akár ahogyan a fenti képen is látod, ízléses szív formába csoportosítod a fotókat, nem csak kedves ajándék válik majd belőle, hanem egyben valószínűleg a nappalinak is nagy ékessége lesz.

 

2.)

Egy kép a fontos dátumokkal

Kép a fontos dátumokkal

 

A család gyarapodása mindig nagy öröm egy édesanyának. Így ez az ajándék egy nagyon kreatív és különleges meglepetés lehet számára. Tervezd meg Wordben, vagy bármely szöveg- vagy képszerkesztőben a képet, amelyen a családotok, édesanyád számára fontos dátumok szerepelnek: az ő születése, édesapád születése, az esküvőjük dátuma, gyermekeik szüeltése, unokák születése és így tovább. A képet kinyomtatva helyezd egy keretbe. A maga egyszerűségében fantasztikusan szép ajándék ez.

 

 

3.)

Kertészkedő szett

Kertészkedő szett

Május első vasárnapján, az édesanyák ünnepén már javában burjánzik a kert, így egy kertészkedő szett szuper ajándék lehet. Egy szebb, nőies kertészkesztyű, egy romantikus stílusú öntözőkanna különlegessé teszi a hétköznapi kertészkedést, mindamellett, hogy nagyon hasznos tud lenni, akár még szobanövények esetén is.

 

4.)

Egy kép, sziluettel

Sziluettes kép

Mint korábban írtuk, a fényképes ajándékokkal nem lehet mellélőni, ha édesanyák számára keresünk ajándékot. Ezt egy kicsit továbbgondolva született meg a fenti ajándékötlet: a sziluettet rejtő kép, készülhet ez az édesanyáról, rólad, vagy akár az unokáról, vagy unokákról, kedves és stílusos ajándék lesz. Ennek elkészítéséhez elkél némi képszerkesztői tudás, de nem feltétlen kell hozzá grafikus segítségét kérned. Egészen biztos, hogy barátaid, rokonaid között találsz majd olyat, aki majd tud neked segíteni.

 

 

5.)

Virágzó tea

virágzó tea

A virágzó tea különleges, kézműves ajándék. Különböző növények szirmaiból összekötött kis gubók, melyek forró vízbe áztatva szépen „kinyílnak” és szemet kápráztató gyönyörű virággá alakulnak. A növény áztatásával a forró vízben tea fő, mely aztán ugyanúgy, mint a hétköznapi teák, elfogyasztható. Nagyon különleges ajándék, ráadásul nagyon kedvező áron megvásárolható.

 

 

6.)

Digitális képkeret

digitális képkeret

A digitális képkeret remek anyák napi ajándék ötlet lehet, ha szívesen ajándékoznál fényképes ajándékot, de nem érzed magad elég kreatívnak ahhoz, hogy fotókollázst készíts. A digitális képkeretre feltöltheted kedvenc családi fotóitokat, de akár videóitokat is. Nagymamáknak tökéletes ajándék.

 

7.)

Egyedi mintás textília

Egyedi feliratos textília

A különböző anya-mintás, idézetes ajándékok talán elcsépeltnek tűnhetnek, de anyák napjára mégis ezek a legkeresettebbek. Egy apró kis figyelmesség, egy hétköznapi tárgy, amely a maga különlegességével minden nap emlékezteti az édesanyát gyermekeire.

 

8.)

Nyaklánc a gyerekek / unokák monogramjával

anyák napi ékszer

Egy nő mindig örül az ékszernek, pláne ha az ilyen kedves, szeretetteljes gesztust és értéket képvisel. Egy nyaklánc, aminek medáljain az unokák, gyermekek nevének kezdőbetűje szerepel, biztosan az az ékszer lesz, amit az édesanya minden nap büszkén visel majd. Stílusos anyák napi ajándék felnőtteknek.

 

 

9.)

Egyedi kézírásos karkötő

egyedi anyák napi ajándék ötlet

Az előző anyák napi ajándék ötlet bűvöletében maradva hoztuk ezt a tippünket. Egy karkötő, melyen a díszt a te kézírásod őrzi, lehet ez egy szeretlek anya, vagy bármely kedves, közös hívószavatok, egy becenév akár. Ez a különleges anyák napi ajándék ötlet némi utánajárást igényel, de ha meglesz a megfelelő kivitelező, egy életre szóló, gyönyörű ajándékkal lepheted meg édesanyádat.

 

 

10.)

Kedves, névvel dekorált díszpárna

Egyedi feliratú párna

A különböző felíratokkal ellátott ajándékokra már láthattál néhány példát tippeink között. Ezeket bővítve áll itt ez az anyák napi ajándék ötlet: díszpárna, vagy díszpárna huzat a gyermekek, unokák keresztneveivel. Párnából sosem lehet elég. Gondolj bele, milyen jól mutat majd ez a nappali kanapéján. Ráadásul a kivitelezés sem nehéz, hiszen megannyi szolgáltatót találhatsz, akik vállalnak textil nyomást egyedi minta alapján.

 

11.)

Fürdőkádra helyezhető tálca

Anyák napi ajándék ötlet felnőtteknek

Kényelem, a kényeztetés, a kedves figyelmesség a legjobb ajándék anyák napjára! Ezt képviseli ez az ötletünk is: egy fürdőkádra helyezehtő tálca. Egy kellemes fürdőzés, a kedvenc könyv, vagy sorozat mellett… ezt az ajándékot az ünnepelt biztosan értékelni fogja. Ilyen, illetve ehhez hasonló tálcát megannyi webáruházból beszerezhetsz. (Használd a Google keresőjét.)

 

12.)

Nagymama receptje tányérra nyomva

Receptes tányér

Ha van egy nagymamától őrzött kedvenc receptetek, vagy egy recept, amit gyermekkorodban anyukád gyakran használt, hogy elkészítse kedvencedet, nyomtasd ezt rá egy tányérra, vagy tálcára. A konyha legnagyobb éke lesz ez az igazán kreatív anyák napi ajándék.

 

13.)

Pihe-puha köntös

köntös

A kényelmes, puha köntösöket minden nő imádja. Sokan azonban csak akkor vesznek maguknak új köntöst, ha azt már szinte rongyossá viselték. A köntös pontosan az a ruhadarab, textília, ami remek ajándék alternatívát jelent.

 

14.)

Edény készlet

Edény szett
Néha a legegyszerűbb ajándékokból lesznek a legnagyszerűbbek. Egy konyhában folyamatosan használódnak el a konyhai eszközök, de ritkán vesz magának egy nő egy egész konyhai szettet. Gondold csak végig, mikor legutóbb édesanyádnál ebédeltél, mit láttál? Mikoriak lehetnek konyhai edényei? Talán megértek a cserére, ha pedig így van, kellemes megleeptés lehet az ünnepelt számára, hogy a régóta halogatott edénykészlet-vásárlás kérdése megoldódott.

 

15.)

Édes kényeztetés otthonra

anyák napi ajándék tippek

Az anyák napját nem mindig kell ám túlgondolni. Egy együtt töltött délután, egy kényeztető nasi-csomaggal az egyik legtökéletesebb ajándék minden szülő számára. Vásárold meg édesanyád kedvenc borát, hozzá kedvenc süteményét és ha teheted, tölts el vele kettesben egy kellemes délutánt, mikor együtt fogasztjátok el a nassolnivalót néhány családi fotó, egy ksi nosztalgiázás keretében.