Csokoládés-karamellás almaszeletek

1885

Szinte hihetetlen, hogy már megint itt van az ősz. A hűvösebb időket finom őszies ízekkel tehetjük szerethetőbbé.

Az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse az alma, így most egy isteni kandírozott alma receptet hoztam neked. Készítsd el az ősz legfinomabb és legegyszerűbb desszertjét!

Ehhez a mennyei finomsághoz mindössze 5 hozzávalóra lesz szükséged:
– 2 nagy alma
– 2 tábla étcsokoládé (az édesebb ízek kedvelőinek tejcsokoládé)
– 1 evőkanál kókuszolaj
– 1 csésze olvasztott karamell
– végezetül pedig: egy kevés apróra vágott dió, vagy mogyoró

+ pálcikákra, amikre majd felhúzod az almaszeleteket

Így csináld: 

Először is szeleteld fel az almákat nagyjából ujjnyi vastagságú szeletekre, majd szúrj minden szelet aljába egy jégkrémes pálcikát. (Ügyelj rá, hogy stabil legyen, a pálcika elbírja majd az almát akkor is, ha azt már csokoládé fedi.)

Mikrohullámú sütőben olvaszd fel a csokoládét és keverd el benne a kókuszolajat, míg a massza teljesen sima nem lesz.

Készíts elő egy nagyobb tálcát és tegyél rá sütőpapírt.
Ezután mártogasd az almaszeleteket a csokoládéba, majd fektesd el őket a sütőpapírral fedett tálcán.

Csöpögtess vagy önts az almákra a megolvasztott karamellből és végezetül szórj rájuk a dióból, avagy mogyoróból.

Pihentesd a finomságot a hűtőben egy órán át. Ennyi idő alatt megdermed az almán a csokoládé és már falhatod is a gyönyörű nyalánkságot. 🙂

Jó étvágyat!