Karácsonyi narancsos-fahéjas muffin

2367

A muffin minden alkalomra remek választás. Gyors és egyszerű, elronthatatlan finomság. A muffin egyik legnagyobb előnye továbbá, hogy bátran lehet kísérletezni vele, bármely ízkombinációban remek süteményt alkothatsz. Ez az ízesítés egy karácsonyi variáció naranccsal és fahéjjal. Ha van otthon egy kis maradék csokoládéd vagy diód, még azzal is felturbózhatod, de így, önmagában is nagyon-nagyon finom. 🙂Hozzávalók: 

25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
15 dkg vaj
2 db narancs (leve és reszelt héja)
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
4 tk őrölt fahéj
1 ek méz
2 db tojás
1.5 dl tejElkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport
  2. Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral és a vajjal.
  3. Keverd a vajas-tojásos keverékhez a száraz anyagot (sütőporos lisztet). Keverd jól össze.
  4. Add hozzá a masszához a narancslevet, a reszelt narancshéjat és a tejet.
  5. Keverd hozzá a tésztához a fahéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket, majd végül az evőkanál mézet.
  6. Keverd a tésztát lágyra, csomómentesre.
  7. A tésztát adagold a muffinsütő papírokba (nagyjából a papír háromnegyedéig).
  8. Előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel süsd a muffinokat 20 percig, 180°C-on.

 

Meglátod majd, a narancsos fahéjas muffin mindenkit levesz majd a lábáról! Kínálhatod akár lekárral is, de önmagában is mennyei finomság.