Leánybúcsús játékok

2058

Élményfelidézés

Klassz bemelegítő játék, különösen akkor, ha a leánybúcsú résztvevői nem ismerik egymást.

A leánybúcsú szervezője kérje meg a résztvevőket, hogy idézzenek fel fejenként egy-egy közös élményt a menyasszonnyal, majd ezzel kapcsolatban írjon össze mindenki 3-3 kulcsszót (ügyeljenek rá, hogy ezek ne legyenek túl egyszerűek, különben nem lesz élvezetes a játék). A kulcsszócsokrokat tegyük borítékokba. A lánybúcsún a menyasszony egyesével nézze meg a borítékok szavait és próbálja meg kitalálni, kihez és konkrétan melyik közös élményt idézik a szavak. Ha sikerült kitalálni, meséljék el a sztorit a többieknek is.

lánybúcsú játék

Tartsd a levegőben a lufikat!

A játékhoz minimum 4 lufira lesz szükség. A lufikra írjunk rá 1-1 kifejezést arra vonatkozóan, hogy milyen lesz a férj 10 év múlva: szerető férj, legjobb barát, hűséges társ, legjobb apuka. A menyasszony feladata, hogy próbálja meg egyszerre a levegőben tartani a lufikat. Amelyik lufi utoljára maradt fenn a levegőben, az az állítás fog beteljesedni.

(Bármely egyéb állításokkal feliratozhatjuk a lufikat: milyen feleség lesz a menyasszony? Hány gyerekük lesz? Izgalmasabb, ha a kérdés válaszait nem is a lufira írjuk, hanem egy apró cetlin annak belsejébe rejtjük.)

lánybúcsú játékok

Hazugságvizsgáló üveg

Szerezünk egy formás kis üveget, majd alkoholos filccel osszuk fel rovátkákkal. Majd fentről, a legfelsőbb rovátkától kezdve írjuk rá az alábbi kifejezéseket:

 • mert jó a haja
 • a pénzéért
 • mert jó a teste
 • mert mosogat
 • mert szeretem

Az üvegbe töltsünk valamilyen alkoholt. Majd tegyük fel a kérdést a menyasszonynak:
Miért mész férjhez?
A megfelelő válaszig kell leinnia az üveg tartalmát.

Telefonos hírközlés

A lánybúcsú résztvevői mondanak 1-1 számot nulla és tíz között, összesen hetet.

Egy random előhívó szám után írjátok be a telefon tárcsázójába a felsorolt számokat. A menyasszonynak fel kell hívnia az így kapott számot és közölnie kell a hívottal, hogy egy hét múlva férjhez megy. Ha bátrabb, kérjen tanácsot a boldog házassághoz.

 lánybúcsús játékok

Vőlegény-kvíz

A szervező írjon össze egy kérdéslistát a vőlegény számára. A kérdések szóljanak a vőlegényről, illetve a vőlegény és a menyasszony kapcsolatáról.

(Pl. Mi a kedvenc ételed? Melyik a legnagyobb lábujjad? Mit kaptál a menyasszonytól az első közös karácsonyotokra? )

Ha kész a kérdéssor, még időben, a leánybúcsú előtt küldjétek el a vőlegénynek és kérjétek meg, hogy válaszoljon őszintén és a lehető legpontosabban a kérdésekre.

A leánybúcsú napján. Tegyétek fel ugyanezeket a kérdéseket a menyasszonynak is, azzal a feladattal, hogy próbálja meg kitalálni a kérdésekre a helyes választ.

A válasz akkor számít helyesnek, ha megegyezik a vőlegény válaszával.

Megfelelő eredmény elérése esetén a menyasszony apró jutalmat kap.

játékok lánybúcsúra

Rajzolás bekötött szemmel

Kössétek be a menyasszony szemét, adjatok a kezébe egy tollat/ceruzát és rakjatok le elé egy nagy papírlapot. Ha ezzel megvagytok, kérjétek meg, hogy rajzolja le magát és vőlegényét, hogy hogyan fognak kinézni az esküvői képeken.

(Könnyített verzió lehet, ha nem kötitek be a leány szemét, egyszerűen csak arra kéritek, hogy bal kézzel (ha eredetileg balkezes, akkor természetesen jobbal) rajzoljon.)

leánybúcsú ötletek

Menyasszony eskü

A leánybúcsú résztvevői mondanak 1-2 (attól függően mennyien vannak) random, vicces kifejezést. A menyasszonynak ezeket felhasználva el kell készítenie menyasszony esküjét, szerelmi vallomását a vőlegény számára. (A feladat teljesítéséhez szabjatok időkorlátot!)

Ha megvan a szöveg, a menyasszony olvassa ezt fel, ti pedig rögzítsétek videóra!

(A mókaság fokozása érdekében a felolvasás előtt adhattok egy héliumos lufit a menyasszony kezébe. 😉

Találd meg a vőlegényt

Feles poharak aljára felragasztunk különböző férfi neveket, köztük a vőlegényét is. Ezután tetszőleges alkoholos itallal töltjük a poharakat, a menyasszonynak pedig addig kell innia, míg meg nem találja vőlegénye nevét.

(Könnyítés:  nem feltétlen kell mindegyik pohárba töményet önteni, néhányba tölthetünk vizet is, a menyasszony megkönnyebbülésére. )

leánybúcsú játékok

Lánybúcsú kihívás

Állítsatok össze egy feladat-/küldetéslistát, amit a menyasszonynak az éjszaka során teljesítenie kell, ha férjhez akar menni.

Pl.:

 • Keress egy fiút, akinek ugyanaz a neve, mint a vőlegénynek és készíts vele egy közös képet!
 • Gyűjts össze 5 jókívánságot, 5 idegentől!
 • Készíts szelfit egy olyan sráccal, aki hasonlít a vőlegényre!
 • Táncolj az asztalon!
 • Keress valami kéket és vidd haza!
 • stb. 🙂

Érezzétek remekül magatokat és mindent rögzítsetek fényképek, videók formájában! 🙂